Vrijwillige hulpdienst

Nieuwsbrief vrijwillige hulpdienst juni 2017

 

De vrijwillige hulpdienst

De vrijwillige hulpdienst heeft als doel om iedereen in Groot-Ammers te ondersteunen wanneer dat even zelf niet lukt en de helpende hand te reiken door middel van de inzet van vrijwilligers.

Achtergrond

Door een kanteling van de zorgstaat naar een zogenoemde participatiestaat komt er meer op de vrijwilliger en de mantelzorger terecht. Vanuit deze nood en vanuit de Bijbelse opdracht die er ligt, zien wij het als onze taak om waar nodig en waar mogelijk hulp te bieden aan de mensen om ons heen. Met de hulpdienst hopen we een gat op te vullen, wat er nog is naast alle hulp die er door particuliere initiatieven vanuit onze kerk en andere organisaties in Groot-Ammers geboden wordt.

Praktisch

De coördinatoren zijn Marlies de Bruijn en Petra van der Ree, zij zijn bereikbaar via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres.

Telefoonnummer: 06-23054611

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De hulpvraag kan door de hulpvrager zelf of anderen worden gesteld. Aan een ieder wordt gevraagd om noden te signaleren in zijn of haar omgeving.

In een persoonlijk gesprek met één van de coördinatoren wordt de hulpvraag in kaart gebracht en afspraken gemaakt. Zo nodig wordt de hulpvraag doorverwezen naar een professionele instantie. In eerste instantie zal de hulpdienst voornamelijk zich richten op kortdurende vragen. Dit kunnen praktische vragen zijn voor hulp in en rond het huis, vervoer, administratie, respijtzorg (kortdurende overname van mantelzorg), verminderen van eenzaamheid enzovoorts.

De coördinatoren worden ondersteund door de werkgroep, die contact heeft met de gemeente, andere organisaties in de Molenwaard en de diaconie en ook de communicatie naar de vrijwilligers doet. Ook de werkgroep kunt u bereiken via het e-mailadres.

Vrijwilligers

Iedereen kan zijn steentje bijdragen! We hopen op vele vrijwilligers, want vele handen maken licht werk. U kunt van ons verwachten dat u halfjaarlijks middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden wordt van het reilen en zeilen van de hulpdienst, dat de taken eerlijk verdeeld worden, dat we goed met u afstemmen wanneer uw hulp gevraagd wordt en dat de database met vrijwilligers up-to-date gehouden wordt.

U kunt dit formulier invullen als u vrijwilliger wilt worden.

 

 Aanmeldingformulier vrijwillige hulpdienst

 

 

Kerkdiensten

Agenda